Kullagatan i Helsingborg

Kullagatan är Helsingborgs främsta gågata (den kallas i bland för Kulla gågata) och ett centrum för shopping. Här hittar du ett brett utbud av butiker, från internationella varumärken till lokala boutiqueaffärer. Det är en perfekt plats för att shoppa kläder, skor, accessoarer och mer.

Kullagatan är inte bara en vanlig gågata, det är hjärtat av Helsingborgs shoppingliv och en plats där lokal charm möter internationell stil. Den sträcker sig genom stadens centrum och erbjuder besökare en mångfald av shoppingmöjligheter, matställen och underhållning.

Bredd av butiker

Kullagatan har ett brett utbud av butiker som passar alla smaker och stilar. Du hittar allt från kända internationella varumärken till unika lokala boutiquer. Detta innebär att du kan hitta allt från trendiga kläder och skor till smycken, accessoarer och inredningsdetaljer.

Mysig atmosfär

Gågatan är kantad av vackra gamla byggnader och träd, vilket ger en mysig och avslappnad atmosfär. Det är en fröjd att promenera längs gatan och utforska butikerna samtidigt som du njuter av omgivningen.

Caféer och restauranger

Utöver shopping har Kullagatan också ett brett utbud av caféer, restauranger och matställen. Efter en lång shoppingdag kan du ta en paus och njuta av god mat och dryck på någon av de många trevliga platserna längs gatan.

Evenemang och aktiviteter

Kullagatan är också känd för att arrangera olika evenemang och aktiviteter under året. Det kan vara allt från modevisningar och musikframträdanden till marknader och temadagar. Detta gör att det alltid finns något nytt och spännande att uppleva när du besöker gatan.

Historisk betydelse

Kullagatan har en lång historia och har varit en central plats i Helsingborgs utveckling. Detta ger en extra dimension av karaktär och charm till området.

Oavsett om du är ute efter en dag med seriös shopping, avkoppling vid ett café eller bara en trevlig promenad, är Kullagatan en plats som har något för alla. Det är en av de mest pulserande och livliga platserna i Helsingborg, och definitivt ett måste att utforska när du besöker staden!

Hitta till Kullagatan

Gatan ligger mitt i centrala Helsingborg och sträcker sig från Stortorget och norrut till S:t Jörgens plats. Om du klickar på kartan så öppnas ett nytt fönster (Google maps).

Karta Kullagatan Helsingborg

 

Läs mer om butiker och shopping i Helsingborg